Dag van de buren  26 mei 2009

Fijn om terug te zien.  Spijtig dat corona dit prachtig initiatief opnieuw onmogelijk maakt.  Wij kijken uit naar 2022!  Beverblaadje zal zeker aanwezig zijn.

Foto’s mogen niet gepubliceerd worden zonder onze toelating.  Voor eigen gebruik geen probleem.

Ronde van Vlaanderen zoefde op 3 april 2005 door Beveren-Leie.  

Argenta Beveren-Leie en Software Applications organiseerden op 3 april 2005 een drink voor alle klanten.  Het was een groot succes.  Geniet nog even na van deze mooie momenten.  Foto’s mogen in geen geval zonder onze toestemming gepubliceerd worden.  Dank om daar rekening mee te houden. Veel kijkplezier!

Pijpsesociëteit “Deugd en Vreugd” 6 april 2002. Archief Beverblaadje.  

Foto’s mogen in geen geval zonder onze toestemming gepubliceerd worden.  Dank om daar rekening mee te houden. Veel kijkplezier!

NIEUWJAARSRECEPTIE door de jaren heen 2005-2012

Spijtig kan deze traditie door Corona, gestart in 2000, dit jaar niet plaatsvinden.  Wij geven je alvast een paar leuke sfeerbeelden uit het archief van het Beverblaadje. 

Foto’s mogen in geen geval zonder onze toestemming gepubliceerd worden.  Dank om daar rekening mee te houden. Veel kijkplezier!

KWB Beveren-Leie: bierproefavond november 2001 (archief Beverblaadje)

 Opgelet:  foto’s mogen in geen geval zonder onze toestemming gepubliceerd worden.  Dank om daar rekening mee te houden. Veel kijkplezier!

Nieuwe Leiebrug en voetgangersbrug

De Leie wordt straks een drukke snelweg voor grote schepen. Containerschepen zullen meer en meer  vrachtwagens op onze overdrukke wegen vervangen. Dit is wat het Seine-Schelde binnenvaartproject – met steun van de Europese Unie – beoogt. Hiermee wil waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg nv van de binnenvaart een sterker alternatief maken voor het goederenvervoer op de weg. Om schepen met drie lagen containers door te laten, moeten bruggen een vrije doorvaarthoogte hebben van 7 meter. De brug tussen Desselgem en Ooigem is te laag en wordt vervangen.

Deze brug kende reeds een hele geschiedenis en moet reeds na goed 50 jaar terug vervangen worden.

De Leiebrug tussen Desselgem en Ooigem werd gebouwd in 1872. Daarvoor was er een veerdienst. De brug werd een aantal maal opgeblazen. In oktober 1918 werd ze voor een eerste keer door de Duitsers opgeblazen tijdens hun terugtocht. De heropbouw verliep redelijk vlot. In 1940 werd de brug door de Belgische genietroepen opgeblazen om de Duitsers tegen te houden. De bezetter herstelde de brug, maar in 1944 bliezen ze de brug bij de terugtocht opnieuw op. Na de Tweede Wereldoorlog werd er een noodbrug geïnstalleerd. Pas in 1968 werd de definitieve nieuwe brug afgewerkt.

Tijdens de komende werken is een omleiding voorzien voor het autoverkeer via de Gentseweg, Expresweg, Ooigemstraat en de Wielsbeeksestraat. De fietsers en voetgangers moeten niet zo ver om. Zij krijgen tijdens de werken – die zowat anderhalf jaar zullen duren – een tijdelijke brug ter hoogte van de Munkenhofdreef (tussen Ooigemstraat en sluizencomplex). Het is een hellende brug die gemakkelijk te voet te nemen is.

Intussen zijn de plannen ook concreet voor een nieuwe definitieve fietsbrug.  De Vlaamse Waterweg nv investeert samen met Wielsbeke en Waregem in de recreatieve troeven van de Leie en haar omgeving. Met een nieuwe brug voor fietsers en voetgangers wordt de beleving van de Leievallei versterkt. De brug wordt gebouwd langs de Trakelweg tussen het Goed te Beaulieu (hoeve Pollet) en De Cleurvinck (vroeger Vanacker, nu Thiers). Aan de overzijde van de Leie komt de brug uit aan het intussen prachtige wandelbos van de oude Leiearm (ook nog grondgebied Beveren-Leie).

Niet enkel de recreanten zullen  deze troef gebruiken om naar de overzijde van de Golden River te gaan, ook de schoolgaande jeugd die naar Kortrijk fietst zal hiervan zeker met alle plezier gebruik van maken.

Dit najaar zal de omgevingsvergunning voor de bouw van de brug ingediend worden. Daarna start de zoektocht naar een geschikte aannemer en als alles goed verloopt zullen de werken in de zomer van 2021 starten.

De fiets- en wandelbrug zal een enorme boost geven aan de recreatie langs de Leie.

Deze brug zal ongetwijfeld passen in de ontwikkeling van het Goed te Beaulieu dat de stad Waregem enkele jaren geleden aankocht. Hoe de invulling van deze historische hoeve er zal uitzien, daar moeten onze gemeentebestuurders zich in de nabije toekomst over buigen. Wordt het horeca, verblijfstoerisme, een natuur-educatief centrum of een mix van dit alles ? Hopelijk kunnen we hier binnen afzienbare tijd meer over vertellen.

Ongekend stukje Beverse natuur – Oude Leiearm oktober 2020

 Opgelet:  foto’s mogen in geen geval zonder onze toestemming gepubliceerd worden.  Dank om daar rekening mee te houden.

11 november in Beveren-Leie (archief Beverblaadje)

 Opgelet:  foto’s mogen in geen geval zonder onze toestemming gepubliceerd worden.  Dank om daar rekening mee te houden.

Gezinsfietstocht oud-Chiroleiding (archief Beverblaadje)

 Opgelet:  foto’s mogen in geen geval zonder onze toestemming gepubliceerd worden.  Dank om daar rekening mee te houden.

Beveren Kermis 2003-2019 (archief Beverblaadje)

Opgelet:  foto’s mogen in geen geval zonder onze toestemming gepubliceerd worden.  Dank om daar rekening mee te houden.

FIJN OM TERUG TE ZIEN

Beverblaadje in beeld

Beveren-kermis 2011

Nieuwjaarsreceptie 2012

Koester 2014